Fabula berättarscen 2018 - med internationella gästspel!

4 december kastar vi oss ut i någonting helt nytt på Fabula Berättascen – Indisk storytellingdans möter nordiska och indiska mytologiska berättelser. Under rubriken Runor och Rasas, framför den sublima indiska dansaren Ipshita Rajesh en unik föreställning tillsammans med berättarna Mikael Öberg och Henrik Hallgren.

Fabula Berättarscen ”första tisdagen i varje månad” är ett inarbetat och välbesökt koncept för den vuxna publiken. Här får du höra berättelser från världens alla hörn, framförda av  världskända scenberättare. Föreställningarna hålls på Teater Pero på Sveavägen 114. Välkomna!

Tillgänglighet: Läs mer om tillgängligheten på Teater Pero: Länk till Teater Peros hemsida.

2 oktober:
Internationell Berättarscen
Älskare och likspöken
Fabula börjar berättarhösten STORT med två internationella gästspel samma kväll! Se både The king and the corpse, med Londonbaserade TUUP och Sheema Mukherjee, samt Strange Lovers, med brittiska stråkkvartetten Methera och Fabulas Mats Rehnman.

 

Strange Lovers. 

Englandbaserade stråkkvartetten Methera och Fabulas Mats Rehnman har skapat en musikalisk föreställning om mänsklighetens stora gåta – kärleken. I Strange Lovers får vi höra kärleksberättelser med twist, hämtade från världens alla hörn. Tusenåriga gayberättelser blandas med tidlösa kärleksdilemman, allt sammanvävt av den exceptionellt kraftfulla och lyhörda stråkkvartetten Methera.

Mer om Strange Lovers

På scen: Lucy Deakin (cello), John Dipper and Emma Reid (fiol), Miranda Rutter (viola) och Mats Rehnman (berättare).

Språk: Svenska

 

The King and the Corpse

Direkt från sin USA- och Europaturné kommer Godfrey Duncan, alias Tuup, till Fabulascenen! Missa inte att se denna enastående performer, som har turnerat stora delar av världen och vunnit BBC Radio Award med sitt band Transglobal Underground. Den 2a oktober gör han sällskap med sin enastående citarspelare Sheema Mukherjee i föreställningen The King and the Corpse.

 

The King and the Corpse är en musikalisk upplevelse på lekfullt alvar, med humor och storslagenhet. En kung släpar om natten en hängd mans kropp över kyrkogården. Kroppen är fortfarande vid liv men besatt av ett talande spöke som hetsar kungen till vansinne med sina gåtfulla paradoxer.

I ett pärlband av indiska dilemmasagor bjuds vi in till så väl gripande människoöden som komiska absurditeter.

På scen Godfrey Duncan, alias Tuup med citarspelaren Sheema Mukherjee. Språk: engelska.

 

Tid: 2 oktober kl. 18
Plats: Teater Pero, Sveavägen 114

6 november:
Frankenstein och Frankensteins mamma

Verklighet och fiktion möts och var går gränsen? Hör den dokumentära berättelsen om Mary Shelley som för 200 år sedan skrev romanen Frankenstein. Hör också den fiktiva berättelsen om Dr Frankenstein och Varelsen han skapade, framförd på ett sätt du aldrig hört den för. Läskigare än såhär blir det inte!

På scen: Berättare Frida Spång och Mats Rehnman och musikern Ola Johansson

Tid: 6 november kl 19 -21
Plats: Teater Pero, Sveavägen 114.

4 december:
Runor och Rasas – Indisk storytellingdans och odödliga berättelser

Den godaste guden, Balder, drömmer förfärliga mardrömmar om sin egen död. Kommer de slå in eller kan profetiorna stoppas? Hör några av våra äldsta bevarade berättelser, om att skjuta mörker och det okända ifrån sig. Och om att de allra minsta och mest oansenliga saker kan sätta igång stora och avgörande skeenden.

Det är med stor glädje vi presenterar denna afton, där vi kastar oss ut i någonting helt nytt! Vi låter indisk storytellingdans
möta så väl nordiska som indiska mytologiska berättelser. På scen har vi den sublima indiska dansaren Ipshita Rajesh, tillsammans med berättarna Mikael Öberg och Henrik Hallgren.

 

Mikael Öberg och Henrik Hallgren har tidigare väckt både förundran och vetgirighet hos publiken med sina mytologiska salonger, där de blandat muntligt berättande, föreläsande och publikdiskussioner och gett helt nya infallsvinklar på äldre tiders berättelser. Nu är de tillbaka i ett nytt samarbete med den indiska dansaren och berättaren Ipshita Rajesh.

Vad har de indiska och nordiska myterna och traditionerna för likheter? Hur kan berättelser från så skilda delar av världen ha så mycket gemensamt? Genom att låta oss beröras av dessa uråldriga berättelser och se likheterna dem emellan, förändras våra perspektiv på tid och rum. Sedan länge döda civilisationer kommer oss plötsligt helt nära.

På scen: Dansande berättare Ipshita Rajesh och berättarna Mikael Öberg och Henrik Hallgren.

Tid: 4 december kl. 19-21

Plats: Teater Pero, Sveavägen 114.