Berättelsen om Susanna Christensen

I Susanna Christensens berättelse börjar vi när livet är som vanligt. När Susanna sitter på pallen bredvid sin pappa Josef, och han lär henne hur solsystemet fungerar. När mamma Elisabeth finns i rummet bredvid och läser romantiska noveller. När livet fortfarande är tryggt. Och vi slutar berättelsen i koncentrationslägret Bergen-Belsen. När befrielsen har kommit, men för sent. Vi är med Susanna, när hon med den prydliga handstilen hos ett barn, skriver i sin pappas slitna almanacka. En anteckning som inget barn skulle behöva göra.

Föreställningen är en av flera föreställningar om förintelsen, som görs av nätverket Berätta Vidare. Läs om fler föreställningar genom att använda vår sorteringsfunktion. Gå in på Föreställningar och klicka i Överlevandes historier.

Nätverket Berätta vidare och deras föreställningar springer ur projektet Berätta för framtiden, som genomfördes av Forum för levande historia, i samarbete med Fabula Storytelling. I projektet utbildades personer från en yngre generation i berättande, och kunde efter tätt samarbete med de överlevande, berätta vidare deras historier.

 

Alla föreställningar som Berätta Vidare erbjuder, bygger på djupgående intervjuer med överlevande. I flera föreställningar medverkar den överlevande själv tillsammans med en berättare.

Information

Målgrupp: 16 år och uppåt.
Längd: 60 min.
Berättare: Amanda Glans och Susanna Christensen eller endast Amanda Glans.