Peter_2b.jpg

Kersti_2b.jpg

Mats_2a.jpg

Ida_2b.jpg

Dominic_4.jpg

Mikael_141.jpg

Fabulascenen_1b.jpg

BerattaVidare_web.jpg

Fabulafestival_1c.jpg

Kurser_puff07.jpg

Facebookpuff2.jpg

kulturdirekt.jpg

Fabula_kompani__web2_kopia.jpg


VÄLKOMMEN TILL FABULA!

Vi är ett berättarkompani som verkar över hela Sverige, Norden och många andra länder. Vi utbildar i storytelling för såväl scenartister som inom näringsliv, skola och samfund. Vi gör föreställningar för vuxna, unga och barn. Vi BERÄTTAR i tid och otid!

 

 

Logga_B_frilagd_kopia.jpg


BERÄTTARFESTIVAL I STOCKHOLM 7-8 OKTOBER!


Äntligen här igen -efterfrågad av många! Två hela dagar fyllda med storytelling -magiskt, lärorikt, inspirerande. Här ser du Fabulas bästa och internationellt uppmärksammande föreställningar, möter spännade gäster, fortbildar dig på seminarier, går en workshop och drar kanske själv en historia på öppen scen. Årets festival händer på Sveavägen 41 & 114 =ABF-huset och Teater Pero. Info löpande på fabulafestival.se

METAMORPH_PORTRATT_web.jpg

 


Metamorf - berättelser bortom normen


I juli hade Mats Rehnman och Emma Reid premiär för sin nya föreställning Metamorf, på Beyond the Border Storytelling festival i Wales. Metamorf bygger på könsöverskridande berättelser ur arabisk, indisk och grekisk tradition. Mats tar upp sitt bildskapande på scenen. Med hjälp av iPad, projektor och photoshop gör han bilder live under sitt berättande. SVERIGEPREMIÄR PÅ FABULA FESTIVAL 7 OKTOBER!!!

 

      

GÅ EN BERÄTTARKURS I OKTOBER


STORYTELLING – LÄR DIG MUNTLIGT BERÄTTANDE

Det muntliga berättandet är ett förunderligt sätt att kommunicera! Lär dig berätta och du har lyssnarna i din hand. Under trygg ledning av Mats Rehnman, scenberättare och erfaren pedagog.


TID: 21-22 OKT (fredag kväll 18-21 + lördag 9-16)
PLATS
: Katarinahuset, Eastmanvägen 35 1 tr (nära Vasaparken)
ARR
: Fabula Storytelling & Folkuniversitetet

Anmälan

MUB_web.jpg

 


LÄSFRÄMJANDE


MED MUNTLIGA BIBLIOTEKET

 

Låna en berättare oxh inspirera barnen till läsning! Vi går ut i skolklasser med föreställningar som bygger på litterära klassiker, och stimulerar barnen att låna böckerna.

 

Läs mer

 

Scull2web.jpg

 


BOKA HÖSTENS PROGRAM NU!

 

BERÄTTELSER FÖR HÖSTMYS OCH HALLOWEEN

Liemannens berättelser, Spökbruden, Evil Twin -japansk skräck och mycket annat. Hör av dig till oss och boka berättarprogram för skolan, scenen, biblioteket, konferensen.

 

Boka

 

 

 

stockholms-stad_flaggor_0.jpgBOKA MED SUBVENTION!


Skolor och kulturhus i Stockholm kan beställa föreställningar till barn och unga till kraftigt subventionerade priser. Välj mellan Berättarrazzia, Flickan som seglade med Vasa, Liemannens berättelser eller någon av våra andra populära program för barn och unga.

Läs mer om vårt utbud!

Kontakt / Tel: 08-344133

Berattarscen-header2.jpg

GLAD BERÄTTARSOMMAR!


 IMG_6337.jpg


Kära publik!

Fabula Berättarscen tar sommarlov och tackar för en härlig säsong med er! Vi ses igen 4 oktober!


Varmt välkomna åter!

___________________________________________

 


Storydox_bild_web_kopia.jpg

 


Nästa föreställning


16 oktober


Kulturhuset


Stadsteatern!

______________________

Storydox är scenen där du hör historier ur levande livet. Inga manus, ingen rekvisita - bara en mick, en publik och fängslande berättelser


Föreställningar i höst: 16 oktober, 6 november och 12 december på Kafé Klara, Kulturhuset Stadsteatern. Biljettsläpp 12 augusti!

 

Alla berättelserna finns att höra/se på vår podcast och youtubekanal.


Dela din berättelse med oss! Har du en angelägen historia ur ditt eget liv? Gå in på Storydox.se och dela den med oss! 


Storydox är ett samarbete mellan Fabula Storytelling och Produktionsbolaget Munck.


 

DSC_0118.JPG

 

BOKA BERÄTTARRAZZIA
Dörren slås upp i sal efter sal. Klassen gör stora ögon när den första berättaren stormar in. Snart kokar skolan av rykten och berättelser: Vilka är de? Vad fick ni höra? Berätta!


En Berättarrazzia omfattar hela skolan. Varje klass får minst 3 besök av olika berättare. Workshop för alla lärarna ingår.

 

NYTT är att vi kan erbjuda berättelser på engelska från Åk.4. Läs mer

 

 

Agnes_Ahmed_web.jpg

Al Hakawati - Historieberättaren
Syriska folksagor

Succéföreställningen,  byggd på folksagor från Syrien, är en del i projektet Al Hakawati-Historieberättaren, som drivs av KulturarvUtanGränser. Projektet har samlat in 250 folksagor från boende i syriska flyktingläger. Flera av berättelserna finns i en sagobok som delas ut i samband med föreställningen. Mer info på www.chwb.org


Bokning/kontakt

Läs mer

 

 Fabula_logga_farg.jpg

 

Fabula Storytelling uppbär kulturstöd från Stockholm stad och Statens Kulturråd. Flera av våra skolföreställningar omfattas av subventioner från Stockholm Stad (Kulan) och Stockholms Läns Landsting.