Var_grupp_1.jpeg

 

AL HAKAWATI – HISTORIEBERÄTTAREN

 

Under våren 2015 hade Fabula premiär med föreställningen Al Hakawati - historieberättaren. En tvåspråkig föreställning med syriska folksagor som ges på arabiska och svenska i ett lekfullt samspel. Föreställningen är en del i samarbetsprojektet Al Hakawati, som drevs av Kulturarv utan gränser under 2015. Projektet samlade in 250 folksagor från boende i syriska flyktingläger. Några av berättelserna finns nu publicerade i en antologi på arabiska och engelska. Under våren 2016 gavs antologin även ut på svenska och arabiska, och föreställningen spelas fortfarande runt om i hela Sverige.

 

 

Föreställningen

Al Hakawati - historieberättaren bokas löpande och är just nu en av Fabulas mest spelade föreställningar. Under november 2016-februari 2017 turnerar den med Scenkonst Sörmland.

Boka/kontakt

Arrangörs-pdf

Press

 

Fabula i Jordanien

I september 2014 medverkade Fabulas berättare Agnes Branting och Peter Hagberg i ett berättarresidens i Jordanien tillsammans med berättare från Jordanien, Syrien, Palestina och Libanon. Residenset, som leddes av Paul Matar (Egypten) och Amanda Glans (Sverige) resulterade i två föreställningar som framfördes på Hakaya Festival i Amman, Jordanien.

  

Projektet hade stöd från Kulturrådet, Svenska Institutet och Postkodlotteriet och genomfördes i samarbete med Kulturarv utan gränser (Sverige) och Hakaya Network, som leds av Al Balad Theater (Jordanien).

 

CHwB_logotyp_jpeg.jpg            AL_Balad_logo.jpg

 

Peter.mfl.Jaradat.jpeg

 

Outside1Jaradat.jpeg

 

Genrep.foto.Fabula.JPG

 

Themes4Jaradat.jpeg

 

Outside.PaulJaradat.jpeg

 

Cirkel1.Jaradat.jpeg

 

Foto: Salwa Jaradat