Teater_Pero_cut.jpg


FABULA BERÄTTARSCEN

 

Välkomna till överraskningarnas år på Fabula Berättarscen! Vi bjuder på föreställningar på temat Cross Over och låter nya konstformer och element möta scenberättandet. Vad sägs till exempel om berättande och snuskiga målningar, blandade språkdräkter, danskonst och kanske ett eldnummer?

 

Fabula Berättarscen "första tisdagen i varje månad" är ett inarbetat och välbesökt koncept för den vuxna publiken. Här får du höra berättelser från världens alla hörn, framförda av några av Sveriges främsta scenberättare.


Vårens datum: 6 mars, 3 april, 1 maj och 5 juni.

Plats: Den 6 mars-1 maj är vi på Teater Pero, Sveavägen 114. Den 5 juni är vi i Sinnenas trädgård, Vasaparken.

Tillgänglighet: Klicka här och läs mer


 Karlek_som_salt_text_lr.jpg


6 Mars


KÄRLEK SOM SALT –

sagor från Syrien


Trollkarlar, kärlekslöften och ett talande hästhuvud! Berättaren Mats Rehnman har kommit ut med en ny bokserie under namnet Al Hakawati, där han återberättar syriska sagor på både svenska och arabiska. I kvällens språköverskridande föreställning får sagorna kropp och liv.


På scen: Ida Junker, Mats Rehnman, Noha Mousbah och Peter Hagberg.

Tid: 6 mars kl. 19-21

Plats: Teater Pero, Sveavägen 114.


BILJETTER

 

 LognForbannadDikt_text_lr.jpg


3 April


LÖGN OCH

FÖRBANNAD DIKT


Dokumentära sanningar och lögnaktiga skrönor. Finns det någon skarp linje däremellan? Och var går då den gränsen? Vi bjuder på en filosofisk berättarkväll om minnets sanningshalt.
På scen: Göran Hemberg, Ida Junker, Pelle Olsson och Peter Hagberg

Tid: 3 april kl. 19-21

Plats: Teater Pero, Sveavägen 114.


BILJETTER SkamlosaHistorier_text_lr.jpg

1 Maj


SKAMLÖSA HISTORIER


Varning för omoral! Den danske insamlaren Evald Tang Kristensen rodnade upp över öronen när han lyssnade till pigor och torpare för 150 år sedan. Nu har berättarna Annemarie Krarup och Mats Rehnman dykt ner i hans samlingar, och kommer ut med boken ”Skamløse eventyr”. Hör några av berättelserna - Vi utlovar danskt snusk, erotiska målningar och bristande respekt för överheten.


På scen: Annemarie Krarup och Mats Rehnman.

Tid: 1 maj kl. 19-21

Plats: Teater Pero, Sveavägen 114.


BILJETTER

Glodheta_sagor_text_lr.jpg


5 Juni


GLÖDHETA SAGOR - FRI ENTRÉ


Vi möts vid värmande lågor från fyrfatet, i en eldig hyllning till den store insamlaren Hyltén-Cavallius, 200 år.

 

Hör berättelser från den nyutgivna och omfattande bokserien Folksagan i Sverige. Programmet hålls i Sinnenas trädgård, i Vasaparken – ta med picknick och gärna ett paraply!


Gunnar Olof Hyltén-Cavallius ägnade en stor del av sitt liv år att samla folksagor i vårt avlånga land. Tvåhundra år senare – nu idag – har författarna Per Gustavsson och Ulf Palmenfelt gett ut det magnifika verket Folksagan i Sverige, till Cavallius minne. Vi hyllar dessa berättarhjältar med odödliga berättelser ur deras verk, med glöd och värmande eld en junikväll i Sinnenas trädgård.

 

På scen: Amanda Glans, Göran Hemberg och Ida Junker.

Tid: 5 juni kl. 19-21

Plats: Sinnenas Trädgård Vasaparken.


FRI ENTRÉ!