Peter_2b.jpg

Kersti_2b.jpg

Mats_2a.jpg

Ida_2b.jpg

Dominic_4.jpg

Mikael_141.jpg

Fabulascenen_1b.jpg

BerattaVidare_web.jpg

Fabulafestival_1c.jpg

Kurser_puff07.jpg

Facebookpuff2.jpg

kulturdirekt.jpg

Aleksandar_web.jpg

Aleksandar Djordjevic
Nätverket Berätta Vidare>>

 

Under de senaste tre åren har jag intervjuat överlevande från nazisternas folkmord under andra världskriget, Förintelsen, för att kunna föra de mänskliga vittnesmålen vidare in i framtiden.


Idag berättar jag i huvudsak tillsammans med en överlevande, där den överlevande själv berättar fakta kring sin historia och där jag som berättare återger valda episoder.

 

När vi berättat brukar det finnas mycket tankar och frågor hos åhörarna och vi stannar gärna kvar och diskuterar med dem.

 

Berättelser:
Avlägsna fyrverkerier - Förintelsen genom ett barns ögon
Jakob Ringarts fyra år i Lodz gettho

 

 

Samuel_web.jpg

Samuel Sjöblom
Nätverket Berätta Vidare>>

År 2008 började jag berätta historier från judiska överlevande från nazisternas folkmord under andra världskriget. Under ledning av Mats Rehnman och Ida Junker på Fabula Storytelling intervjuade vi i Forum för levande historias regi överlevande från Förintelsen om deras erfarenheter.

Jag berättar gärna tillsammans med de överlevande. Då berättar de i första hand om sin bakgrund och jag om deras specifika upplevelser under förintelsen. Efteråt för jag gärna ett samtal med publiken kring berättelserna.  Vi brukar diskutera vilka faktorer som legat bakom folkmorden.

 

 

Berättelser:
Flykten från ghettot i Warzawa

 

Amanda_web.jpg

Amanda Glans
Nätverket Berätta Vidare>>

 

Jag är radioproducent utbildad vid Dramatiska Institutet i Stockholm. Arbetet som dokumentärmakare har gett ett intresse för att skapa berättelser som kommer nära inpå och berör vår verklighet. Jag gör även föreställningar där berättandet möter dans och eldkonst.

 

I Berätta Vidare berättar jag både på egen hand, med en eller flera andra berättare eller så samarbetar jag med de överlevande och då berättar vi gammal och ung tillsammans.  

 

Jag vill berätta på ett sätt som levandegör människorna bakom siffrorna. Som i det fruktansvärda också ger plats åt den vardag som tog slut och dom relationer mellan människor som förändrades och i värsta fall tog slut.

 

Berättelser:

Ta oss båda!