Fabula_logga_farg_liten.jpg

 

 

 

Fabula är ett berättarkompani i hjärtat av den intensiva berättarutvecklingen i Sverige. Vi är erfarna storytellers med en gränslös repertoar av sagor, livshistorier, myter, skrönor som vi framträder med över hela Sverige och runt om i världen.

Vi leder den internationella Fabula Storytelling Festival som är en biennal, och Fabulascenen som ger program första tisdagen i varje månad. Vi coachar berättare till Storydox och arrangerar Storydox scenkvällar. Vi producerar föreställningar, leder workshops och utbildningar.  

Vi hjälper till som konsulter i organisationer och coachar enskilda som vill förbättra sin talarkonst. Vi samarbetar med ledande internationella storytellers och organisationer både här och runt Europa.

Fabula ägs
och styrs av berättarna Ida Junker, Agnes Branting, Peter Hagberg och Amanda Glans. Till Fabulaberättarna hör också
också Mats Rehnman, Mikael Öberg, Kersti Ståbi, Dominic Kelly och Göran Hemberg. Vi har fyra producenter/projektledare som möjliggör våra större satsningar: Anne-Sofia Ojala, Kersti Björkman, Tomas Carlsson och Agnes Branting.


Fabulas verksamhet stöds
av Statens Kulturråd, Stockholm Stad och Stockholms Läns landsting m fl

 


katarinahuset.jpg
Vi har vårt kontor här i Vasaparken i Stockholm

 
 

Fabula Storytelling, 
Katarinahuset,
Eastmansvägen 35
113 61 Stockholm

+46 (0)8 - 344 133
Maila oss 

Rehnman-1.JPG

 

MATS REHNMAN
Scenberättare, författare, bildkonstnär


Mats har skrivit böcker om storytelling, tränar professionella scenartister och framträder internationellt som scenberättare.
Läs mer här


Dominic_omoss2web.jpg

 

DOMINIC KELLY

Storyteller, educator, trainer

 

Dominic performs internationally, has helped thousands of young people
tell stories, directed programmes for festivals across England and trains
teachers in storytelling techniques.
Läs mer här

 

 

 

Kersti_05-web_kopia.jpg

 

KERSTI BJÖRKMAN

Producent/projektledare, dramatiker, skrivpedagog

 

Kersti är en av coacherna för Storydox och kursledare för vår workshop Berätta ditt liv. Hon har också skrivit barn- och ungdomsteater för flera scener och är en uppskattad skrivpedagog.

Läs mer här

 

 

TomasCarlsson_web.jpg

 

TOMAS CARLSSON
Projektledare


Förutom att vara en av Fabulas projektledare är Tomas interpretör och berättande föreläsare. Han är en stor naturvän och ett levande uppslagsverk när det gäller fåglar.
Läs mer här

 

DSC_0146_small.jpg

 

IDA JUNKER
Scenberättare, pedagog, konstnär


Ida har arbetat med storytelling sedan 1998. Hon är scenberättare med en rad föreställningar men undervisar och föreläser också, i en mixad workshop som både underhåller, utbildar och stärker teamet.

Läs mer här

 


 

DSC_0173.jpg

 

PETER HAGBERG
Scenberättare, speciallärare


Peter kom igång som scenberättare redan vid mitten av åttiotalet. Förutom sitt berättande har han genom åren utbildat tusentals lärare och förskollärare.

Läs mer här

 

IMG_7913_cut_web.jpg

 

MIKAEL ÖBERG

Scenberättare

 

Mikael har en bred repertoar av sagor myter och epos för både vuxna och barn. Han framträder internationellt och samarbetar ofta med musiker.
Läs mer här

 

 

 

Agnes-Branting_webb_200.png

 

AGNES BRANTING

Producent, berättare

 

Agnes arrangerar Storydox scenkvällar och är en av berättarna i Al-Hakawati, som ges på arabiska och svenska. Hon är också en del av berättartrion Evil Twin

Läs mer här

Om_Goran.jpg

 

GÖRAN HEMBERG
Scenberättare, filosof


Göran är en erfaren berättare med ett särskilt öga för historier med filosofisk knorr. Under många år ledde han Demokratiakademin. Numer är han vår kassör.
Läs mer här