Fabula berättarscen våren 2019 - med internationellt gästspel!

Under våren ger vi inte mindre än fem olika program och fortsätter vår satsning på Internationell Berättarscen. Denna gång med den världsturnerande scenberättaren Clare Murphy som gästar oss med sin bejublade föreställning om universums uppkomst. Dessutom bjuder vi in er att fira Fettisdagen hemma hos Fabula, när marsscenen äger rum i våra egna lokaler i Vasaparken. Och så är vår populära och efterlängtade utomhusscen tillbaka i juni när vi åter igen möts i Sinnenas Trädgård. Tre olika scenplatser för vårens fem föreställningar alltså. Varmt välkomna till dem allesamman!

Fabula Berättarscen ”första tisdagen i varje månad” är ett inarbetat och välbesökt koncept för den vuxna publiken. Här får du höra berättelser från världens alla hörn, framförda av  världskända scenberättare. Föreställningarna hålls på tre olika platser i vår. Läs mer under varje arrangemang.

Tillgänglighet: Läs mer om tillgängligheten på Teater Pero: Länk till Teater Peros hemsida.

Fabula Berättarscen görs i samarbete med ABF Stockholm och Teater Pero, med stöd från Kulturrådet.

tis 7 maj
Carl von Linné – En blommande berättelse

Han blev Blomsterkungen med hela världen och la grunden för ekologin. Men han var också en fattigläkare som letade patienter på krogarna, en bitter arbetsnarkoman med egen hämndbok, och en omstridd professor med apor i trädgården. Möt vårens blomsterprakt med berättelsen om Carl von Linné, och om blommorna!

Under hösten 2019 turnerar Ida Junker med sin nya föreställning om Carl von Linné. På Fabulascenen ges en unik chans att se en längre version, med flera berättare och extra blomsterberättelser.

På scen: Ida Junker med flera.
Tid: 7 maj kl. 19-21.
Plats: Teater Pero, Sveavägen 114

tis 4 juni
Dödspilar och livsäpplen

Skramlande vapen, finurlig diplomati, floder av blod och ett lass burlesk humor. Ingenting fattas när vi viger en helkväll åt de nordiska gudasagorna. Välkomna ut i det gröna, vi berättar i Sinnenas Trädgård. Ta gärna med dig picknickkorgen och ett paraply om vädret så kräver. Fri entré!

Boka: Fri entré!
På scen: Agnes Branting, Amanda Glans, Ida Junker, Mats Rehnman och Peter Hagberg.
Tid: 4 juni kl. 18.
Plats: Sinnenas Trädgård, Vasaparken.
Tillgänglighet: Välanpassat för rullstolsburna.

tis 2 april
Internationell Berättarscen – UniVerse med Clare Murphy!

Den världsturnerande scenberättaren Clare Murphy gästar Fabulascenen med sin bejublade föreställning UniVerse! Murphy tar oss med på en lekfull exkursion bland myter, vetenskap och en rejäl mängd sköldpaddor… Hör är den hisnande berättelsen om universums uppkomst, där vetenskap och uråldriga myter tävlar med varandra.

Språk: Engelska
På scen: Clare Murphy
Tid: 2 april
Plats: Teater Pero, Sveavägen 114

tis 5 mars
Frossa hos Fabula

Fira fettisdagen med Fabula och frossa i berättelser och semlor – Vi bjuder på fika!

OBS! Hålls hemma hos Fabula. Extra begränsat antal platser!

 

Boka: Maila din bokning till fabula@storytelling.se
På scen: Göran Hemberg, Peter Hagberg med flera.
Tid: 5 mars kl. 19-21.
Plats: Katarinahuset i Vasaparken, Eastmansvägen 35.
Tillgänglighet: 1 trappa utan hiss.
Biljettpris: 150 kr. Fika ingår i priset.