Fabula berättarscen hösten 2019 - med internationellt gästspel!

Nästa Fabulascen värmer vi upp oss i vinterkylan och ger berättelser om jul, frost och eld.

Fabula Berättarscen ”första tisdagen i varje månad” är ett inarbetat och välbesökt koncept för den vuxna publiken. Här får du höra berättelser från världens alla hörn, framförda av  världskända scenberättare.

Tillgänglighet: Läs mer om tillgängligheten på Teater Pero: Länk till Teater Peros hemsida.

Fabula Berättarscen görs i samarbete med ABF Stockholm och Teater Pero, med stöd från Kulturrådet.

TISDAG 1 OKT

VÅR

– Vår kamp, vårt krig Hervor

 

År 524 efter Kristus föds en flicka som folket vill sätta ut i skogen att dö. ”Hon har ett jotunsinne”, sägs det. ”Hon kommer aldrig uppföra sig som en kvinna.” Flickan får namnet Hervor och spådommen besannas: Hon växer upp och blir en brutal krigare…

 

Norska berättarkonstnären Mimesis Heidi Dahlsveen gästar Fabulascenen! Med nykomponerad elektronisk musik och muntlig berättarkonst, ger hon och musiker Gyrid Kaldestad Nordal historien om den kvinnliga krigaren Hervor.

Vad händer den som bryter mot omvärldens förväntningar? Hur påverkas våra minnen i vår teknologiska tid? Och vilka historier väljer vi att berätta om oss själva och om andra? I föreställningen VÅR förenas tradition och samtid, när den fornnordiska sagan om krigaren Hervor vävs samman med självbiografiska minnen.

Föreställningen ges på lättförståelig norska.

TISDAG 5 NOV

VARGEN KOMMER –

Färska nyheter och antika historier

 

Välkomna till en kväll full av fake news, seriös nyhetsrapportering och påhittig nutidsanalys.

Vår nytillsatta nyhetsredaktion ger rykande färska historier, hämtade direkt från de senaste världshändelserna. Utmaningen för berättarna blir att hitta historier som kan kopplas till dessa nyheter. Kommer de lyckas?

Vad säger gamla tiders historier om nutidens världsnyheter? Finns det relevans i dag för tusenåriga fabler och visdomsberättelser? Och klarar Fabulas berättare att plocka fram den relevansen genom alla historier som de kan?

Med Agnes Branting, Göran Hemberg, Peter Hagberg, med flera.

TISDAG 3 DEC

FROST OCH ELD

 

 

Dunkla krafter släpps lösa i årets mörkaste tid… Fabula tänder berättelsens lyktor och ger försmak på julen.

Med Mats Rehnman, Ida Junker med flera.