Inspirera barnen till läsning med Muntliga Biblioteket

Fabula Storytelling har tagit fram en rad nya föreställningar baserade på några av världens mest älskade och lästa berättelser. Föreställningarna inspirerar barnen till läsning och vi kan dessutom erbjuda bokpresenter så långt som vårt lager räcker.

I klassikernas berättarvärld

Välj bland flera olika klassiker, så som historier ur nordisk eller grekisk mytologi, berättelser av Selma Lagerlöf och Edgar Allan Poe, titlar som Oliver Twist och Frankenstein med flera.

Ladda ner vårt klassikerblad och läs mer om några av våra föreställningar. Ladda ned pdf här.

Kontakt: annesofia.ojala@storytelling.se tel 08-34 41 33.

”Vi vill ha den riktiga Tusen och en natt”

En dag i september 2015 kom två pojkar från årskurs fem in på Skärholmens bibliotek. De rusade ivrigt fram till bibliotekarien för att få hjälp – de ville hitta Tusen och en natt. När de fick den tunna boken anpassad för barn betraktade de den misstänksamt: ”Men det ska ju vara tusen och en saga! De får väl inte plats i den här! Vi vill ha den riktiga Tusen och en natt…

Pojkarna blev nöjda först när bibliotekarien tagit dem till vuxenavdelningen och letat fram en tjock Tusen och en Natt. Pojkarna hade samma morgon varit med om att berättaren Mats Rehnman besökt klassrummet och berättat hisnande historier ur Tusen och en Natt. Efter det fanns bara en sak att göra: få tag i boken!