Berättelser sökes på jiddisch och finska

Tycker du om historier? Vill du lära dig mer om hur man blir en bra berättare? Talar du jiddisch eller finska? Då har du chansen att delta i Storydox nya berättarprojekt!

Storydox tar fram vanliga människors ovanliga berättelser från det verkliga livet. Just nu söker vi dig som vill berätta på jiddisch eller finska. Hos oss får du hjälp att forma en kort berättelse ur ditt liv. Historierna framförs på scen och läggs sedan upp på URPlay.

I det här projektet jobbar vi parallellt på svenska och på de olika nationella minoritetsspråken. Du framför din berättelse på minoritetsspråket.

Tema – Första gången

Vi söker berättelser på tema Första gången. Kanske minns du första kyssen, första sveket eller första gången som du vågade pröva det du drömt om? Eller någonting helt annat… Utgå från ditt eget liv och skapa din berättelse med oss! Klicka på knappen nedan och fyll i formuläret, så kontaktar vi dig.

Ta del av Storydox viralt

Storydox kan du ta del av både live på scen och som podcast och youtubefilmer, och i P4 under namnet Min story – Storydox i P4. Programledare är Morgan Larsson (och i tidigare avsnitt David Batra).

Vanliga människors ovanliga berättelser

Med sitt ärliga tilltal och till synes enkla berättarmagi, är Storydox dokumentära berättarscen en plats för dig som älskar berättelser direkt ur livet.

Under Storydox scenkvällar går fem personer upp på scen och berättar avgörande historier ur sina egna liv.

Med inspiration från bland annat amerikanska The Moth skapas unika berättarkvällar där ingen historia är den andra lik. En mick, en människa, en berättelse. Och en varm publik som får lyssna och förundras.