Berättelser sökes

Tycker du om historier? Vill du lära dig mer om hur man blir en bra berättare? Talar du jiddisch eller finska, eller meänkieli, samiska eller romani chib? Då har du chansen att delta i Storydox andra omgång med berättelser på de nationella minoritetsspråken!

Storydox tar fram vanliga människors ovanliga berättelser från verkliga livet. Just nu söker vi dig som vill berätta på något av de nationella minoritetsspråken. Hos oss får du hjälp att forma en kort berättelse ur ditt liv. Historierna framförs på scen och läggs sedan upp på URPlay.

I det här projektet jobbar vi parallellt på svenska och på de olika nationella minoritetsspråken. Du framför din berättelse på minoritetsspråket. Känner du dig osäker på din flerspråkighet och säkrast på svenska? Hör av dig till oss så ser vi hur en berättelse kan formas genom de språk som du talar.

Tema – Trots allt

Vi söker berättelser på tema Trots allt. Kanske minns du när du kämpade i motgång och trots allt lyckades ta dig vidare, eller minns du när banan var sopad för stora succéer tills allting plötsligt vände? Kanske handlar din berättelse om ett vardagligt mirakel eller om det otroliga i att just du kom till världen? Använd temat som inspiration och sök i dina egna minnen. Hör gärna av dig till oss om du har frågor. Vi blir bara glada!

Ta del av Storydox viralt

Lyssna på tidigare berättelser på svenska och engelska i vår podcast och på vår youtubekanal, eller i P4 under namnet Min story – Storydox i P4. Programledare är Morgan Larsson (och i tidigare avsnitt David Batra). Du kan också lyssna på berättelser på de nationella minoritetsspråken (med svensk textning) på URPlay.

Vanliga människors ovanliga berättelser

Med sitt ärliga tilltal och till synes enkla berättarmagi, är Storydox dokumentära berättarscen en plats för dig som älskar berättelser direkt ur livet.

Under Storydox scenkvällar går fem personer upp på scen och berättar avgörande historier ur sina egna liv.

Med inspiration från bland annat amerikanska The Moth skapas unika berättarkvällar där ingen historia är den andra lik. En mick, en människa, en berättelse. Och en varm publik som får lyssna och förundras.