Fabula Berättarscen är tillbaka!

Kära publik, vi har saknat er under ett långt år av pandemi. Men nu återuppstår Fabula Berättarscen och vi ser fram mot att möta er igen! Under vårterminen 2021 har vi fyra coronasäkra föreställningar. De tre första livestreamas på Facebook. Den fjärde sker utomhus i Sinnenas Trädgård vid Vasaparken. Fri entré på alla föreställningar.

Fabula Berättarscen är ett välbesökt och inarbetat koncept för den vuxna publiken. Här får du höra berättelser från världens alla hörn, framförda av världskända berättare.

TISDAG 2 MARS kl 19

HELT SJUKT
Friska historier i sjuka tider

Vad gör man när coronan vandrar runt jorden. Jo detsamma som människor gjort i alla tider när det krisat: Vi kurar samman och berättar historier. Fabulas digitala berättarscen öppnar hemma hos dig med friska historier i sjuka tider. Låt oss ses i soffan och dela spänning, fantasterier och gott humör! 

Plats: Livestreamas på Fabulas Facebooksida.
På scen: Mats Rehnman Göran Hemberg, Ida Junker, Peter Hagberg.
Fri entré

TISDAG 1 JUNI kl 18

BERÄTTARRAZZIA
i Sinnenas Trädgård

Ända sedan 2005 har Fabula rest runt i landet och gjort Berättarrazzior i skolor. Här bjuder en hel rad av berättarna på en kavalkad med sina favorithistorier från Berättarrazziorna. Rappa och roliga, rörande och sorgesamma historier om vartannat.

Plats: Sinnenas Trädgård, invid Vasaparken. Ta gärna med kaffetermosen!
På scen: Agnes Branting, Marina Granlund, Peter Hagberg, Göran Hemberg, Ida Junker,  Björn Söderbäck, Mikael Öberg.
Fri entré.

TISDAG 6 APRIL kl 19

BÄRA HEM ELD
Ryska folksagor för vuxna

Den unga Vasilisa hämtar hem eld i en dödskalle. En narr klär ut sig till sin egen syster. Och vad är det för kryp som klamrar sig fast på Tsardotterns hjärna…? Välkomna till en kväll då vi hyllar den ryska folksagan! 

Plats: Livestreamas på Fabulas Facebooksida.
På scen: Mats Rehnman, Ida Junker, Peter Hagberg.
Fri entré

TISDAG  4 MAJ kl 19

SAGOHJULET
för vuxna

Hjulet snurrar och berättarna står redo. Vad skall det bli; Ormen eller Kronan, Vargen eller Sjöjungfrun? Skall vi berätta om den blinda kärleken, om ökendemoner eller listiga skojare? Ingen vet; hjulet pekar bland symbolerna och berättarna får kasta sig ut!

Plats: Livestreamas på Fabulas Facebooksida.
På scen: Mats Rehnman, Peter Hagberg, Ida Junker.
Fri entré.

Fabula Berättarscen görs i samarbete med ABF Stockholm och med stöd från Kulturrådet.