Berättelser i din verksamhet

I berättelserna i och om er verksamhet och er personal finns en hel kultur att upptäcka. Dels för att utveckla organisationen, dels för att kunna presentera er på ett levande och minnesvärt sätt. Berättelser fäster vid minnet och väcker levande bilder på ett helt annat sätt än fakta eller information.

Hitta de egna berättelserna

Vi har många års erfarenhet av att hjälpa människor att hitta sina egna berättelser och berättelserna i den egna verksamheten.

Fabula Storytelling ger er:

– Nycklarna till berättelsernas kraft och möjligheter.
– Vi hjälper er att hitta era egna historier, forma dem och skicka ut dem i världen.
– Vi delar med oss av en mängd enkla knep för att bli en god berättare.
– Matnyttiga och glada workshops som får gruppen att skratta och utvecklas tillsammans.
– Vi är förankrade i eget professionellt scenberättande.
– Vi sätter redskapet storytelling direkt i era händer.

Kursen vänder sig till pedagoger, guider, naturvägledare, bibliotekarier, kommunikatörer, informatörer, coacher, talare – alla som behöver ett möte av hög kvalitet med sina lyssnare.

Kursen är praktisk med inslag av teori, diskussion och erfarenhetsutbyte. Tyngdpunkten ligger på berättarteknik och på gruppens interaktion. Kursen utgår från deltagarnas verklighet och den specifika gruppens behov eller önskemål.

Tid och plats: Allt som behövs är ett stort rum utan eller med få bord, men med varsin stol till deltagarna och en dörr att stänga. Kursen kan var 3-12 timmar och fördelas över en till två dagar.

Antal deltagare: 6-30

Sagt om kurserna

”Tack för en fantastiskt inspirerande workshop. Den uppskattades enormt av i princip alla som deltog, och det var flertalet som kom upp till mig efter och sa hur bra du hade varit 🙂” / Erik Sundberg, Youth for understanding, Sweden

”Jag gav Fabula ett på många sätt omöjligt uppdrag. Trots det lyckades de skapa fantastiska resultat som visade att Förintelsens berättelser kan föras vidare av nya generationer genom muntligt berättande. Jag är oerhört imponerad.” / Karin Wiström, projektledare, Forum för Levande Historia

”Jag inser nu värdet av det muntliga berättandet på ett mycket starkare sätt än jag gjorde innan. I vår tid ökar behovet av äkta mänskliga möten och berättelser. Kursen har gett mig redskap och ökat mitt självförtroende för att själv kunna bidra med detta. Faktaberättelser om djur, natur och vetenskapliga upptäckter kan bli fantastiska sagor från verkligheten.” / Emil V Nilsson verksamhetsutvecklare Biotopia.

”Det var en mycket trevlig och matnyttig kurs… Matnyttig för att du gav pedagogiska exempel på hur man berättar, hur man skapar bilder i huvudet, hur man skapar en figur, hur man berättar om platser och dilemman…” / Ulla Hjorton, bibliotekschef Uppsala

Exempel på tidigare kunder

Skansen, Historiska museet, Nationalmuseum, Svenska Kyrkan, Centrum för Naturvägledning, Interpret Europe, Sigtunastiftelsen, Sveriges Kommuner & Landsting, Trygghetsrådet, Hovstaterna, Vetenskap&Allmänhet, SVT, Skolverket, Journalistförbundet, TCO, Hanaholmen, Hopajola, Västkuststiftesen, Svenska Naturskyddsföreningen och otaliga kommuner, skolor, bibliotek och folkhögskolor runt om i landet