Din Story - Livsberättande med barn och unga

Alla har vi unika berättelser, händelser som format oss till de vi är. När vi delar berättelser så lär vi känna varandra på ett nytt sätt, och vi lär känna oss själva.

I workshopen DIN STORY skapar vi ett tryggt rum, där vi lyssnar på varandra. Deltagarna lär sig muntligt berättande och får forma korta historier från sina egna liv. På så sätt lär de sig presentationsteknik, samtidigt som självförtroendet och självbilden växer.

Berättelserna som deltagarna arbetar med kan handla om hur någon fick ett ärr på smalbenet, hur det är att aldrig kunna passa tider, eller nervositeten i magen hos den som vågar stå upp för sin vän. Genom att berätta för varandra så visar vi nya sidor hos oss själva och gruppen stärks.

Vi i Fabula Storytelling är professionella scenberättare och pedagoger. Vi har utbildat tusentals barn och unga, lärare, talare och bibliotekarier i muntligt berättande. Vi har mångårig erfarenhet av att arbeta med människors egna berättelser, bland annat i projektet Storydox, vår scen för livsberättande på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

Kursen ger:

Teori om berättelsens byggstenar.
• Praktisk övning i att tala inför publik.
• Stärkt gruppgemenskap.
• Stärkt identitet hos deltagarna.
• Träning i konsten att lyssna.

Praktisk information:

Kursen vänder sig till mellanstadie- och gymnasieelever, ungdomsorganisationer m.fl.
Tid: Två timmar.
Antal workshopledare anpassas utefter gruppens storlek.
Tidigare kunder: Svenska kyrkan, RFSL Stockholm, Fryshuset, Dragonskolan Umeå, Nackstaskolan Sundsvall, Skvadern Sundsvall, Nybodaskolan Tyresö, Skärholmsskolan Skärholmen, Tunaskolan Botkyrka, Hammerstaskolan Botkyrka och Rönnowskolan Åhus.

Sagt om kursen:

Vi har träffats i ett år. Men det är först nu vi har lärt känna varandra”.
/19-årig deltagare efter kurs på Fryshuset.

Superkul med bra workshopövningar som är utmanande, men samtidigt överkomliga och utvecklande. Bra med mycket rotation på oss deltagare så vi får prata med många. Tycker det var otroligt inspirerande och jag känner mig taggad att fortsätta berätta om min resa och verkligen måla upp det jag upplevt för andra.

Jag trodde att jag var redo att ’berätta’ om min resa. Inser nu att jag bara var redo att föreläsa. Sjukt nyttigt och ser på berättandet ur ett nytt ljus nu. Definitivt sugen på att engagera mig mer inom just berättarkonsten. Roliga övningar och nya perspektiv. Tack!”

/Ungdomar på Svenska kyrkans utbytesprogram Ung i den världsvida kyrkan, 2018.