Vårens öppna berättarkurs den 15-16 mars leds av Frida Spång, erfaren berättare och uppskattad pedagog . Du behöver inga förkunskaper då kursen lämpar sig för såväl nybörjare som erfarna berättare; för dig som vill använda berättande i din verksamhet eller ditt yrke, vill stå på scen eller vill berätta för nöjes skull.

Vill du berätta själv? Då är ”Hundrafemtio historier – för muntligt berättande” en bok för dig. Mats Rehnman och Ida Junker har skrivit den som en uppföljare till ”Muntligt berättande – en handbok” från 2019. I årets bok finner du berättelser från kulturer runt hela världen, och i genrer alltifrån saga och myt till sägen och legend.

”FRANKENSTEIN OCH HANS MAMMA” Välkommen till årets sista föreställning på Fabula Berättarscen! Historien om Frankensteins monster räknas som den sista stora gotiska skräckromanen och den första scifi-berättelsen. En visionär historia om vetenskapens ansvar – som efter två århundraden är mer aktuell än någonsin!

Fabula har varit med i EU-projektet StoryComp och skapat en ny resurs för dig som arbetar pedagogiskt med vuxna. På Storycomps hemsida finns goda argument för att använda berättande i undervisningen. Här finns berättelser, övningar, handledningar och filmer.

Har din skola fått Skapande Skola-pengar? Då är det hög tid att planera ert Skapande Skola-projekt! Vi erbjuder tre olika upplägg som alla passar Kulturrådets nya riktlinjer för bidraget.