En 200-årsjubilerande rysare

Frankenstein är den klassiska historien om en vetenskapsman och den monstruösa varelse som han skapar. Berättaren Mats Rehnman  gjuter liv i en rysare som precis firat 200 år.

I föreställningen om ”Fankensteins mamma” en berättelse om författaren Mary Shelley berättar Frida Spång om författarens fascienerande liv.

Var går gränsen för människans skapande? Kan vi skapa liv? Bör vi i så fall göra det, eller är det början på vår undergång? Idag, när forskare kommer allt närmare en artificiell intelligens som överträffar människans, är denna klassiker mer aktuell än någonsin.

Dessutom – Frankensteins mamma!

År 1818 publicerade den unga författaren Mary Shelley sin roman Frankenstein. Den räknas som den sista stora gotiska skräckromanen och den första science fiction-berättelsen.

För att fira Frankensteins 200-årsjubileum kan vi erbjuda två olika föreställningar – Frankenstein, eller berättelsen om Mary Shelleys sällsamma liv. Välja en av föreställningarna, eller båda och arrangera en helafton.

Boka till Halloween

Fabulas berättare gör massor av föreställningar och berättarprogram kring Halloween. Vi besöker bibliotek, kulturhus, muséer, skolor och fester och bjuder på rysare från världens alla hörn.

Välj bland flera program – Gå in på Föreställningar och klicka på sorteringsknappen Halloween

Fakta/information

Målgrupp: Unga och vuxna
Maxpublik: 100 personer
Längd: ca 1 tim
Lokal: Anpassningsbar

Infoblad Frankenstein

Frankenstein är en av våra läsfrämjande föreställningar. Läs om fler föreställningar som inspirerar till läsning – ladda ner vårt Klassikerblad