En 200-årsjubilerande rysare

Frankenstein är den klassiska historien om en vetenskapsman och den monstruösa varelse som han skapar. Berättaren Mats Rehnman  gjuter liv i en rysare som precis firat 200 år.

I föreställningen om ”Fankensteins mamma” en berättelse om författaren Mary Shelley berättar Frida Spång om författarens fascienerande liv.

Var går gränsen för människans skapande? Kan vi skapa liv? Bör vi i så fall göra det, eller är det början på vår undergång? Idag, när forskare kommer allt närmare en artificiell intelligens som överträffar människans, är denna klassiker mer aktuell än någonsin.

Dessutom – Frankensteins mamma!

År 1818 publicerade den unga författaren Mary Shelley sin roman Frankenstein. Den räknas som den sista stora gotiska skräckromanen och den första science fiction-berättelsen.

Vi vill gärna tipsa om föreställningen Frankensteins Mamma, där berättaren Frida Spång ger historien om Mary Shelleys sällsamma liv. Välja en av föreställningarna, eller båda och arrangera en helafton.

Fakta/information

Målgrupp: Unga och vuxna
Maxpublik: 100 personer
Längd: ca 1 tim
Lokal: Anpassningsbar

Infoblad Frankenstein

Frankenstein är en av våra läsfrämjande föreställningar. Läs om fler föreställningar som inspirerar till läsning – ladda ner vårt Klassikerblad

Frankenstein - trailer

Frankenstein - hela föreställningen