Legender om gender

En man som blir mor. Två flickor som gifter sig. Ett gudabarn som är både pojke och flicka… Här är de glömda och gömda myter och legender som berättar könsöverskridande historier. Med musik, berättande och digitalt måleri i storformat, väcks glödande queera historier till liv ur grekisk, indisk och arabisk tradition.

Metamorf är en scenkonstföreställning som leker med våra föreställningar kring genus. Mats Rehnmans muntliga berättarkonst och folkmusiker Emma Reids originalmusik lyfter fram de nödvändiga men ohörda historier som utmanar normen om vem man får vara och vem man får älska.

Mats Rehnman är scenberättare sedan 30 år, och välkänd gäst på storytellingfestivaler runt om i världen. Ursprungligen utbildad till bildkonstnär tar han här sitt måleri upp på scenen i färgsprakande digitalt storformat.

Emma Reid är riksspelman med rötter i England och Sverige och en förmåga att tala genom fiolen. Hon har tidigare turnerar med bl a Ellika Frissell, Daniel Reid och engelska stråkkvartetten Methera.

Produktionsfakta

Målgrupp: Unga/Vuxna
Maxpublik: 100
Längd: 60 min
Lokal: Mörkläggning, projektor, duk. Ev 2 myggor beroende på lokal.
Bygg-/rivtid: 2/1 tim