Agnes Branting är scenberättare, producent och workshopledare.

Hon är upphovsperson och medverkande i en av Fabulas allra mest spelade föreställningar: Al Hakawati – syriska folksagor, som ges på både svenska och arabiska.

Hon gör också föreställningen Dom staden slukar – Nordiska sägner i urban miljö. Den senare tillsammans med berättartrion Evil Twin, som förutom Agnes består av berättarna Amanda Glans och Frida Spång. Evil Twin inledde sitt samarbete 2013, då med sin självbetitlade föreställning som byggde på japanska skräckberättelser.

Agnes är också producent på Fabula och projektledare och coach för Storydox, vår scen och podcast för dokumentära berättelser ur livet. Som coach hjälper hon Storydox berättare att forma sina historier innan de går upp på scenen.

Agnes har en examen som kulturprojektledare. Under sina år på Fabula har hon bland annat lett projektet Al Hakawati, vars syfte varit att samla och sprida folksagor från Syrien, i Sverige och i mellanöstern.

När Agnes har tid över händer det att hon skriver låtar, om lite vad som helst. Om diagnoser och om att äta i badkaret till exempel.

Staden är byggd för att skydda oss, men för vissa varelser går vi aldrig säkra.

I berättarföreställningen Dom staden slukar möts nordiska sägner med moderna legender, i en urban miljö.

Agnes berättar tillsammans med Amanda Glans och Frida Spång i ”Evil Twins”

En dagdröm som blir verklighet, en livslögn att riskera livet för och en svart anka med glupsk aptit. Hör folksagor från Syrien, i denna sprakande föreställning på arabiska och svenska. Berättelserna är insamlade i syriska flyktingläger i Libanon, Jordanien och Syrien.