Peter är en av de första i Sverige som kom igång med scenberättande, redan vid mitten av åttiotalet var han verksam.

Förutom sitt berättande har han genom åren utbildat tusentals lärare och förskollärare. Peter brinner särskilt för unga människors rätt att berätta sin historia.

För övrigt så älskar Peter att klänga omkring och lägga tak på sitt norrländska kråkslott.

Vad gör man när maten torkar bort och hungern river i magen? Stannar och hoppas att allt löser sig, eller tar sig ut i världen och kämpar mot farorna? Geten Mynta är modig nog att gå upp i bergen på jakt efter gott grönt gräs. Men många faror lurar på vägen…

Sagoföreställningen Den listiga geten är en av våra tvåspråkiga föreställningar där sagan berättas på både arabiska och svenska.

Den sura prinsessan skrattar aldrig. Hon säger alltid nej, usch och fy – i synnerhet till friarna. Men så en dag får hon besök av Jack. Jack som bär på hästar, rider på kossor och andra tokerier. Vad ska prinsessan tycka om en sån galenpanna? Och tänk om hon börjar skratta?

Han reste i åratal kors och tvärs genom Europa, grälande med industrier och hela stater på fem språk. Möt uppfinnaren av dynamiten och av den flagghissande likkistan. Entreprenören som gav namn åt fredspriset efter att ha skapat de mest fasaväckande vapen som världen hade skådat. Peter Hagberg berättar en osannolik men sann historia om en hejdlös uppfinnare.

Spökhistorier från hela världen! Här möter vi skräckkaraktärer av alla de slag: varulvar, vittra, vampyrer och gengångare, svarta katter, ondskebringande talismaner och döden själv…

Berättelserna anpassas utefter publikens ålder.

Scheherazade hotas till livet av en brutal envåldshärskare. Men så börjar hon berätta historier för honom. Historier så spännande så att han gång på gång skonar hennes liv bara för att få höra mer. Vi bjuder på ett urval av alla de 1001 berättelser som finns samlade i denna klassiska bok, från persisk, arabisk och indisk berättartradition.