Göran Hemberg är berättare med lång erfarenhet i ryggen. Förutom att blåsa liv i vårt muntliga kulturarv, vill han utveckla konsten att förvandla egna minnen till berättelser och gifta ihop de goda historierna med de goda samtalen.

Göran är Mickelpristagare och aktiv som coach i Storydox – Sant på scen. Hans bakgrund som praktisk filosof med fokus på demokratifrågor märks när han leder en Sokratisk Dialog, där man med hjälp av korta berättelser gemensamt kommer till klarhet i en fråga.

 

Selma Lagerlöfs berättelser är fulla av musik. Det är som om hon haft Ludwig van Beethovens pianosonat Op. 13 ”Pathétique” ringande i öronen, när hon kom på ett par av berättelserna i samlingen Troll och människor. I den här musikaliska soarén väver vi in ”En gammal fäbodsägen” och ”Vattnet i Kyrkviken” i musikflödet och låter Selmas ord jagas av Ludwigs toner.

Göran Hemberg berättar.
Vid pianot: musikern Agnes Salomonsson.

De jagade

Havet sköljer fram genom den här berättarföreställningen där Göran Hemberg manar fram gudar, vidunder och en evigt vilsen Odysseus. Hans väg kantas av förödelse och mer än en gång får han anledning att undra: men sen då, hur går det sen?