Mikaels berättarstil är full av energi och fysiska uttryck. Han är internationellt verksam och samarbetar ofta med musiker och andra konstnärer.

Bland projekten återfinns nordisk mytologi i indisk Pandvani-stil, världens äldsta epos om gudinnan Inanna i kombination med elektronisk ljudkonst, Kalevala på svenska och finska samt mytologiska salonger där berättande mixas med fascinerande fakta och publikens nyfikna frågor.

Mellan framträdandena beger han sig iväg på resor till länder som Island, Indien och Marocko för att studera källtexter eller uppleva hundraåriga, obrutna berättartraditioner.

Nya berättelser från Kalevala – Finskspråkig!

I en avlägsen forntid, i en dunkel vildmark, föder en mäktig magiker ett barn.

Redan första natten badas barnet i en magisk källa och kläs i kraftfulla trollformler. Men kommer det att räcka som skydd mot alla faror som väntar?

Mikael Öberg och Markus Luukonen har grävt i det finska nationaleposets källor och skapat en föreställning som levandegör Kalevala på ett helt nytt sätt.

Kalevala – Spännande historier om finska sagohjältar
En värld som skapas ur ett krossat ägg, en gammal gädda som förvandlas till ett magiskt instrument, en ensam båt som gråter på en strand och längtar ut till havs…
Följ med på halsbrytande äventyr i det finska sagolandet Kalevala där vad som helst kan hända. Spännande, roligt och vackert om vartannat.
Mikael Öberg från Fabula storytelling berättar spännande historier om finska sagohjältar.