Mats Rehnman är en internationellt erkänd scenberättare och har gästat festivaler i trettio länder och fyra världsdelar.

Hans repertoar spänner från Passionsberättelsen till Frankenstein, och från de queera berättelserna i Metamorf till de glödande kärlekshistorierna i Strange Lovers. Mats har skrivit berättarsamlingar och böcker om storytelling. Han tränar professionella scenartister och coachar nya talanger. Han är en nestor inom berättarrenässansen och är arkitekten bakom det svenska Berättarnätet Sverige och det europeiska berättarnätet FEST.

Mats brinner för berättarkonstens utveckling och är ständigt sysselsatt med att definiera och utveckla vår konstart när han framträder på de stora berättarscenerna. Men höjdpunkten för honom är ändå att sitta i sin trädgård, snurra på ”Sagohjulet” och berätta för barnbarnen.

FRANKENSTEIN

Frankenstein är den klassiska historien om en vetenskapsman och den monstruösa varelse som han skapar. Berättaren Mats Rehnman gjuter liv i en rysare som firar 200 år.

Var går gränsen för människans skapande? Kan vi skapa liv? Bör vi i så fall göra det, eller är det början på vår undergång? Idag, när forskare kommer allt närmare en artificiell intelligens som överträffar människans, är denna klassiker mer aktuell än någonsin.

Målgrupp: Unga och vuxna

Mats Rehnman ställer upp Sägenhjulet och sätter snurr. Blir det Huldran eller Havsfrun, Varulven eller Näcken? Lyssna till våra svenska sägner, så som ni aldrig hört dem förut!

Läs mer

METAMORF – Berättelser bortom normen

Möt två flickor som gifter sig, en ung person som är både man och kvinna, och en man som blir mor.

Metamorf är en föreställning som bygger på könsöverskridande berättelser ur arabisk och indisk tradition, och grekisk mytologi.

Målgrupp: Unga och vuxna

PASSIONSBERÄTTELSEN

Det här är historien om Mästarens sista dagar. Den har berättats i årtusenden och runt hela världen. Nu som då ställer vi frågan: Vem är Han?

Mats Rehnman har skapat en föreställning inspirerad av Johannesevangeliet. Passionsberättelsen är en muntlig berättarföreställning som riktas till unga och vuxna, och anpassas till publikens sammansättning.

Målgrupp:  Unga och vuxna