Frida Spång

Scenberättare, musiker, producent och workshopledare

Frida började som berättare för över tjugo år sen och har sen dess arbetat fram ett flertal föreställningar, så som Evil Twin – Japanska skräckhistorier, Dom staden slukar – Nordiska sägner i urban miljö, som båda görs tillsammans med berättartrion Evil Twin med Agnes Branting och Amanda Glans, Svarta sagor – Originalberättelser till kända sagor, Frankensteins mamma – Om Mary Shelleys liv, och Den sköna Zumurrud – Ur tusen och en natt mfl. 

Frida har framför allt specialiserat sig på skräckhistorier och japanska folksagor, med fokus på Kaidan (japansk skräck) och har sedan 2013 gjort flertalet resor till Japan tillsammans med Evil Twin. 

Förutom berättare är Frida även coach i Storydox, vår scen och podcast för dokumentära berättelser ur livet, som görs i samarbete med produktionsbolaget Munch och UR. Vidare är hon sedan 2022 även producent i Fabula och håller i workshops i berättande. 

Frida har en masterexamen i Fine Art Film från HDK Valand, och arbetar förutom med berättande, som filmare. 

När Frida har tid över tar hon gärna långa promenader med sina två hundar, spelar musik eller slukar podcasts. 

Läs mer

DEN SKÖNA ZUMURRUD 

Zumurrud lever som slavinna i ett patriarkat. Men hon väntar inte på att en man ska komma och rädda henne, utan tar saken i egna händer. Hon kämpar sig hela vägen upp på kungatronen, för att utkräva sin blodiga hämnd. 

Ett feministisk äventyr från 800-talet, som visar att unga kvinnors kamp inte bara utkämpas i vår tid här i väst. 

FRANKENSTEIN – OCH HANS MAMMA

Frankenstein är den klassiska historien om en vetenskapsman och den monstruösa varelse som han skapar. Berättaren Mats Rehnman gjuter liv i en rysare som firar 200 år.

År 1818 publicerade Mary Shelley sin roman Frankenstein. Den räknas som den sista stora gotiska skräckromanen och den första science fiction-berättelsen och är stilbildande än idag. Frida Spång berättar om Marys liv.

Målgrupp: Unga och vuxna

TA OSS BÅDA

Hör den sanna berättelsen om systrarna Hédi Fried och Livia Fränkel – en syskonkärlek så stark att Hédi valde vad hon trodde var en säker död istället för att
lämna sin lillasyster ensam.

Berättelsen är skapad av material från omfattande intervjuer med systrarna Hédi Fried och Livia Fränkel som båda överlevde Förintelsen.

Berättare Amanda Glans, musiker Frida Spång.

DOM STADEN SLUKAR 

Staden är byggd för att skydda oss, men för vissa varelser går vi aldrig säkra.

I berättarföreställningen Dom staden slukar möts nordiska sägner med moderna legender, i en urban miljö.

Frida berättar tillsammans med Agnes Branting och Frida Spång i ”Evil Twin”

EVIL TWIN

Evil Twin är berättarföreställningen som återupplivar den japanska mytologins hämndlystna kvinnor. Hör berättelser om Kuchisake Onna, Toireno Hanako, Oiwa, Onni Baba och en rad andra av Japans spöken och demoner.

Görs både som soloföreställning och tillsammans med Amanda Glans och Agnes Branting.