Nya figurer, nya sagor – nya Sagohjulet!

Det snurrar och snurrar… Vad ska det bli? Sjöjungfrun eller sköldpaddan, vargen eller dödskallen? Vad blir det för historia? Kanske den om spindeln som lurade elefanterna? Eller den om hur korpen stal ljuset?

När Fabulas berättare kommer ut till biblioteket, scenen eller skolan, får barnen sätta fart på hjulet som snurrar fram en historia.

Sagohjulet är en av Fabulas mest älskade föreställningar och har spelats för tusentals barn. Nu finns Nya Sagohjulet, med fler spännande skulpturer, designade i 3D-teknik. Fabulas berättare står redo att låta era barn sätta snurr på hjulet, för en upplevelse där rummet fylls av spänning, humor och sprudlande språkrikedom.

Sagohjulet för barn 4-6 år.

Sagohjulet har kommit och ett av barnen får snurra på det. När det stannar pekar det på något av djuren: räven, kossan, grisen, fisken eller något av de andra. Berättaren som kommit från Fabula kan massor av berättelser om djur. Under föreställningen hinner vi med tre eller fyra berättelser.

 

Sagohjulet för barn 5-10 år.

Berättaren är här med historier från världens alla hörn: spännande, vilda, romantiska, roliga. Nu är Sagohjulet uppställt och ett barn ur publiken får snurra på det. …ska det stanna på Kronan eller på Döskallen, på Trädet eller Svärdet eller någon annan av figurerna?

Vilken saga blir det? Det kan bli den kinesiska berättelsen om Kejsarens Trädgård och den lappländska om Jätten i berget. Och i nästa föreställning kanske den nordamerikanska om Haren och vildkatten, och sen den europeiska om Sjörået i dammen… Vem vet?

Fakta/information

Målgrupp: Förskola, låg- eller mellanstadium
Lokal: Kan spelas i de flesta slags lokaler.
Publik: Små barn 30 personer. Stora barn 50 personer.
Längd: 30-50 min (Anpassas efter åldersgrupp)

Ladda ner pdf för Sagohjulet

Sagt om föreställningen

”Berättaren hade ett fantastiskt sätt att involvera barnen i den klassiska sagan.”

“Framträdandet fångade barnens intresse med spänning och humor.”

/Förskollärare i Eskilstuna kommun.

Skapande Skola med Sagohjulet

Har din verksamhet fått Skapande Skola-pengar eller planerar ni att söka stödet? Vi erbjuder Sagoverkstad med Sagohjulet. Läs mer här!

Sagohjulet – Trailer 1:30 min

Nya Sagohjulet blir till – 1:50 min