20

aug 2020

Fabula streamar

Nu ses vi på nätet!

Inget kan hejda lusten att lyssna och dela berättelser – inte ens karantänen som ligger över oss alla. Fabula har en skattkista av fantastiska historier och mängder av knep för att berätta dem. Det här vill vi dela med er! Vår filmstudio är under uppbyggnad och från den 1 oktober är vi redo att via länk besöka er i skolan, på jobbet, i föreningen eller församlingen. Våra berättare laddar upp för en spännande höst där vi erbjuder föreställningar och berättarkurser på nätet.

Berättarkurs via Zoom

Hur hittar man och berättar en historia ur livet? Hur lär man in en traditionell historia och berättar den på sitt eget sätt? Mats Rehnman, scenberättare sedan mer än 30 år, lär ut grunderna i muntligt berättande i den här digitala kursen

Halloween

Boka en av Fabulas berättare och lyssna till rysare och hiskeliga historier. Föreställningen anpassas efter åldersgrupp.

Hur gör vi nu?

I alla kulturer och visdomstraditioner har man skapat berättelser för att försöka förstå, navigera i och hantera tidens stora och kanske svåra frågor. Vi har de historierna och vill dela dem med er. Det här är en föreställning för eftertanke och för lärande av tidigare generationers kriser.

Julhistorier

Våra berättare har historier för varje årstid. När julen kommer är det dags för sagor, sägner och legender som passar under årets sista veckor. Föreställningen anpassas efter målgrupp.

Sagohjulet

Berättaren snurrar på hjulet. Vad ska det bli? Sjöjungfrun eller Månen, Räven eller Dödskallen. Bakom varje symbol på Sagohjulet finns spännande och fantastiska historier. Föreställningen anpassas efter åldersgrupper från förskolan t.o.m mellanstadiet.

Kontakt